Θεραπεία ζεύγους

Θεραπεία ζεύγους

Μια σχέση περνάει από πολλές φάσεις κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής της και είναι προφανές ότι θα περάσει μερικές δύσκολες στιγμές. Η δύναμη μιας σχέσης αντικατοπτρίζεται στο πώς τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν τα δύσκολα σημεία και προχωρούν μπροστά.

Ο τρόπος ζωής των ανθρώπων και ο σύγχρονος τρόπος σκέψης έχουν αλλάξει το πρότυπο σκέψης των ανθρώπων όσον αφορά τις σχέσεις. Αυτό έχει φέρει τα πάνω κάτω στις στατιστικές για τα διαζύγια και τους γάμους. Σε πολλές περιπτώσεις το διαζύγιο και ο χωρισμός είναι απαραίτητοι, εάν τα προβλήματα δεν είναι μόνο περιστασιακά, αλλά μόνιμα και μη αναστρέψιμα.

Υπάρχουν ωστόσο και σχέσεις που μπορούν να σωθούν, αρκεί οι εμπλεκόμενοι να κάνουν το πρώτο βήμα και να καταβάλουν την απαιτούμενη προσπάθεια για να σώσουν τη σχέση τους. Και, σε αυτό το σημείο έρχεται η θεραπεία ζεύγους.

Η προσέγγισή μας στη θεραπεία ζευγαριών προσανατολίζεται όχι μόνο στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ζευγάρι μεταξύ του, αλλά και στην αναβίωση του αισθήματος αγάπης και στοργής που έχει ο ένας για τον άλλον.

Η συστηματική προσέγγισή μας στη θεραπεία ζεύγους βασίζεται στην ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων και στον καθορισμό βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων, όπου και οι δύο σύντροφοι θα έχουν τα δικά τους χρονοδιαγράμματα προσδοκιών που πρέπει να εκπληρωθούν, εργαζόμενοι αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της σχέσης.

Με τη βοήθεια της τρίτης και ουδέτερης οπτικής γωνίας, ο ψυχολόγος βοηθά να επέλθει διαύγεια στη σχέση, να καθοριστούν με σαφήνεια τα λάθη που έχει κάνει ο καθένας, και τα τυχόν συναισθηματικά ξεσπάσματα που με τη σειρά τους βάθυναν το κενό στη σχέση.

Επιθυμητός στόχος είναι με το πέρας της θεραπευτικής διαδικασίας οι δύο σύντροφοι να είναι σε θέση να γνωρίζουν ποια είναι η σωστή απόφαση, όχι μόνο για τη σχέση τους, αλλά και για τους ίδιους σε ατομικό επίπεδο.