Κατάθλιψη

κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική ασθένεια, την οποία δεν πρέπει να συγχέουμε με τη βραχυπρόθεσμη συναισθηματική δυσφορία, τις κρίσεις άγχους ή την πεσμένη διάθεση, που επίσης αποτελούν συστατικά της κατάθλιψης. Ο καθένας μπορεί να αισθάνεται πεσμένος για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ή να έχει κρίσεις άγχους μια στο τόσο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πάσχει από την ασθένεια.

Είναι πολύ πιο σοβαρή και χαρακτηρίζεται από ένα επίμονο αίσθημα θλίψης, μοναξιάς, αδυναμίας, αχρηστίας και συναισθηματικού πόνου. Αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσει το άτομο ακόμα και στην αυτοκτονία.

Προσεγγίζουμε τους ασθενείς μέσα από διάφορες οδούς ταυτόχρονα, ώστε η θεραπεία να είναι αποτελεσματική και να βοηθήσουμε τους ασθενείς να ανακάμψουν από τη διαταραγμένη ψυχική τους κατάσταση.

Πρώτα απ’ όλα, ακούμε, κατανοούμε, αναλύουμε και αξιολογούμε τα προβλήματα του ασθενούς μέσω συμβουλευτικών συνεδριών και στη συνέχεια κατηγοριοποιούμε το επίπεδο του προβλήματος για να καθορίσουμε την πορεία θεραπείας που πρέπει να ακολουθηθεί.

Η κατάθλιψη είναι θεραπεύσιμη και υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές θεραπείες.